Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوستی، همدلی و یاری رساندن به یکدیگر درونمایه سریال طنز کامیون بوده و کمک کردن بزرگترها به جوانان در شرایط سخت؛ محور اصلی این سریال است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ پخش سریال‌های مفرح و طنز در تعطیلات نوروز سابقه‌ای طولانی دارد. عیدی شبکه دو در نوروز 99 به علاقمندان فیلم و سریال پخش سریال طنز «کامیون» به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیه‌کنندگی ابراهیم آرزو و شهرام دانشپور است که گروهی از بازیگران نام‌آشنا و حرفه ای سینما و تلویزیون در آن ایفای نقش کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه طنز "کامیون" درباره یکی از پیشکسوتان فوتبال است که مدتی روی کامیون باربری کار می‌کند و پس از آشنایی با سه دانشجو که صاحبخانه به دلیل مشکلاتی اثاثیه‌شان را به خیابان ریخته است، درگیر ماجراهایی می‌شود. داستان این سریال را شهاب عباسی بر اساس طرحی از شهروز شکورزاده نوشته است.

ابراهیم آرزو؛ تهیه‌کننده سریال نوروزی «کامیون» درباره این سریال می‌گوید: «کامیون» به تهیه‌کنندگی مشترک من و شهرام دانشپور، کارگردانی مسعود اطیابی و نویسندگی شهاب عباسی سریال نوروزی شبکه دو سیماست که در 30 قسمت تولید و از ابتدای فروردین تا ماه رمضان پخش خواهد شد.

آرزو با اشاره به ژانر طنز این سریال اضافه می‌کند: با توجه به محدودیت‌های زمانی که برای سریال‌های مناسبتی وجود دارد، گروه سازنده «کامیون» توانست طبق برنامه‌ریزی پیش برود به گونه‌ای که اواسط اسفند درصد بالایی از کار تصویربرداری شده بود. تدوین این سریال نیز همزمان با تصویربرداری انجام شد تا با فشردگی زمان و کمبود وقت مواجه نشویم. صداگذاری و اصلاح رنگ را هم به سرعت پیش بردیم.

آرزو درباره تیم بازیگری این سریال اضافه کرد: در این سریال از یک گروه از بازیگران حرفه‌ای استفاده کردیم و تمام تلاش‌مان این بوده که با توجه به متن کار که یک طنز فاخر بود؛ نتیجه زحمات گروه به خوبی دیده شود.

او دوستی، همدلی و یاری رساندن به یکدیگر را درونمایه این سریال طنز دانست و گفت: اینکه انسان‌ها به ویژه بزرگترها به جوانان در شرایط سخت کمک کنند و راهگشا و راهنمای آنها باشند؛ محور اصلی این سریال است.

این تهیه‌کننده با بیان اینکه تا کنون ساخت سریال نوروزی در کارنامه خود نداشته است؛ افزود: این اولین تجربه نوروزی ماست. سریال‌سازی در مناسبت‌های اینچنین با این حُسن مواجه است که مخاطب اوقات بیشتری برای دنبال کردن سریال دارد. از این رو قابلیت دیده شدن و پی بردن به نظرات مخاطبان به صورت لحظه به لحظه وجود دارد. به نظرم «کامیون» جزو سریال‌های ماندگار صدا و سیما خواهد شد و می‌تواند به جذب مخاطب حداکثری بپردازد. رسالت صدا و سیما و ما در این ایام و شرایط خاص این است که یک کار خوب و قابل قبول به مردم ارائه کنیم. ما نیز در همین راستا پیش می‌رویم تا شادی مردم را در تعطیلات و دورهمی‌های خانوادگی روزافزون کنیم و اوقات دلنشینی برای مردم فراهم آوریم.

طنزی سالم پُر از موقعیت‌های طنز

شهاب عباسی؛ نویسنده «کامیون» چهره و نامی آشنا برای مخاطبان برنامه‌های طنز تلویزیون است. شاید بیشترین آشنایی با وی در مجموعه طنز «خنده بازار» باشد. اما سابقه عباسی در مقام بازیگر، نویسنده و کارگردانی تله‌فیلم، فیلم و سریال‌های مختلفی از جمله تعطیلات پردردسر، خواب فروش، شرط اول، زیر آسمان شهر، پاورچین، دارا و ندار، دست به نقد و ... او را به یک فعال طنزپرداز در عرصه تلویزیون تبدیل کرده است.

شهاب عباسی درباره ویژگی‌های خاص متن «کامیون» و دسته‌بندی طنز این سریال به ما گفت: شاید بهترین دسته‌بندی که بتوان برای این سریال لحاظ کرد گونه «کمدی-رمانتیک» باشد. یعنی ما در این سریال درام هم خواهیم داشت و شاید به خاطر جریان داشتن برخی روابط انسانی بیننده متاثر هم می‌شود. البته در کنار شور و شعفی که بر فضای کلی سریال به دلیل نوروزی بودن آن حاکم است؛ نگاه‌ها را به سمت توجه به کانون خانواده و حمایت از جوانان می‌برد.

او ادامه می‌دهد: طنز این سریال کمدی موقعیت است و بسیار کم تیپ در این کار می‌بینید. اگر هم باشد تیپ-کاراکتر هستند یعنی شخصیت‌هایی که لایه‌بندی شده و گذشته و خانواده‌شان تعریف شده است. روی این شخصیت‌ها بسیار مانور داده‌ایم تا قابل باور باشند و نظیرشان در اطراف‌مان وجود دارد بنابراین مشکلات‌شان برای مخاطب قابل درک است. «کامیون»به نظر من یک طنز آبرومند و به دور از شوخی‌های سخیف است که هر کس متنش را خواند جزو اولین ویژگی‌هایی که اشاره کرد؛ سلامت کار بود.

عباسی ادامه می‌دهد: من خودم به عنوان نویسنده کار را دوست دارم هر چند که مثل همه کارهای مناسبتی شرایط خاصی وجود داشت. باید سرعت‌مان را بالطبع بالا می‌بردیم اما با همه این اوصاف من به خودم نمره قبولی می‌دهم.

عباسی درباره نگارش این سریال توضیح داد: زمانی که به کار ملحق شدم ده قسمت از سریال نگاشته شده بود که به دلیل پرلوکیشن بودن در آن زمان‌بندی محدود سریال جمع نمی‌شد. از این‌رو با صحبت‌هایی که انجام شد تصمیم گرفتیم متن را جمع و جورتر کنیم. البته به این صورت نیست که در یک ساختمان تصویربرداری شده باشد؛ خیر به ویژه از قسمت‌های یک تا بیست، سریال همراه با لوکیشن‌های مختلف، ریتم تند و پرهیجانی دارد.

او ادامه می‌دهد: «کامیون» را از نو نوشتم و تنها اسم سریال و شخصیت‌های آن را از نمونه اولیه گرفتم. وقتی وارد این پروژه شدم زمان کوتاهی در اختیارم بود چون پنج، شش ماه صرف نوشتن متن قبلی شده بود.

لعیا زنگنه: اولین نقش طنز دوران کاریم را بازی کرده‌ام

«لعیا زنگنه» نیاز به معرفی ندارد. کارنامه‌ای پُر و پیمان در سابقه بازیگری او به چشم می‌خورد. از «در پناه تو» تا همین اواخر در سریال «پدر» که هر دو از شبکه دو سیما روانه آنتن‌ شده‌‌اند. «کامیون» اولین نقش‌آفرینی طنز زنگنه است.

لعیا زنگنه درباره حضورش در این سریال می‌گوید: در «کامیون» نقش طنزی ایفا کردم که با نقش‌هایی که تا کنون بازی کرده‌ام متفاوت است. مهدی هاشمی نقش مقابلم در سریال است.

او درباره نقش خود توضیح می‌دهد: «شیرین افروز» یک زن معمولی است که در موقعیت‌های طنزی قرار می‌گیرد. با همسرش لجبازی‌هایی دارد و در موقعیت‌هایی به نظر من بی منطق عمل می‌‌کند هرچند به هر حال طنز هست و کار طنز منطق خاصی ندارد. در کل اتفاقات بامزه‌ای می‌افتند که به لب‌های مردم خنده می‌آورد.

این بازیگر درباره پیش‌بینی خود از موفقیت این سریال می‌گوید: « وقتی متن را خواندم یکی به دلیل اینکه طنز بود و دیگر اینکه با شهرام دانش‌پور آشنا بودم، بازی در این نقش را پذیرفتم. چون کل کار را ندیدم درباره جذب مخاطب نمی‌توانم نظر دهم اما در کاری که مهدی هاشمی بازی کند بیننده استقبال خواهد کرد.

زنگنه در پایان گفت: امیدوارم تهیه‌کننده های خوب حمایت شوند چون کارهایی که با پشتوانه‌های خوب تولید می‌شوند قطعا اتفاق خوبی رقم خواهند زد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون شادی صدا و سیما فرهنگ و هنر مهدی هاشمی نوروز کامیون شهاب عباسی لعیا زنگنه شهاب عباسی لعیا زنگنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۵۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای کار التماس نمی‌‌کنم

    اوهمچنین کارگردانی سریال آ‌ینه را که در دهه ۶۰ از تلویزیون پخش می‌شد وبسیار پرمخاطب بود، برعهده داشته است. لطفی در سینما نیز دو فیلم سرخپوست‌ها و پاک‌باخته را ازخود به یادگارگذاشته است.مخاطبان تلویزیون لطفی رابیشتر با سریال خانه به دوش و نقش اصلان به یاد می‌آورند. این هنرپیشه پیشکسوت تاکید می‌کند که نقش اصلان را به‌عنوان یک کاراکتر منفی و منفور با طنز و کمدی درآمیخته تا شخصیتی جذاب و ماندگار خلق کند. گفت‌وگو وخاطره‌بازی با غلامحسین لطفی و بیان برخی مسائل از زبان او برای اولین‌بار جذاب است و ماحصلش هم خواندنی. کارگردان وبازیگری که نیم‌قرن ازفعالیت‌های هنری‌اش می‌گذرد و با کوله‌باری از تجربه دارد قطعا خاطرات و ناشنیده‌های زیادی برای گفتن دارد.

این روزها چه می‌کنید؟
حدود ۱۰سال است که در قزوین زندگی می‌کنم و در این مدت فقط در فیلم نارگیل دو بازی داشته‌ام. اکثر مواقع در خانه هستم و فیلم می‌بینم، کتاب می‌خوانم و شعر می‌نویسم. از آن آدم‌هایی نیستم که بگویم چون تنها هستم، بنشینم و در و دیوار را نگاه کنم تا عمرم بگذرد. فیلم زیاد می‌بینم، در حدی که اگر بر بدن من تیغ بکشید به جای خون، فریم‌های فیلم بیرون می‌زند. 

شما در دهه ۷۰ و تا حدودی ۸۰ بازیگر به نسبت پرکاری بودید اما ناگهان خیلی کم‌کار شدید. چه اتفاقی افتاد؟ آیا خودتان در انتخاب نقش‌ها سختگیر بودید؟
اوضاع و احوال ساخت فیلم چند سالی است که خیلی بد شده. ۱۵سال پیش هم سر فیلمبرداری سریال بایرام، سقوط کردم و کمر و پاهایم دچار آسیب شد. از طرف دیگر، پیشنهادات زیادی داشتم اما دندان‌گیر نبودند. نقش‌های شبیه به هم را بازی نمی‌کنم. نقش باید متفاوت باشد. متأسفانه برخی ‌کارگردانان و تهیه‌کنندگان هم نقش‌هایی را پیشنهاد می‌کنند که انسان تصور می‌کند اینها اصلا در دنیا و جامعه امروز ما زندگی نمی‌کنند. وقتی من بازیگر نقش را درک نمی‌کنم، چگونه می‌توانم بازی‌اش کنم؟! برای همین هم هست که خیلی از کارها با استقبال مردم مواجه نمی‌شوند.

با توجه به این‌که سال‌هاست کار نمی‌کنید، امرار معاش‌تان از چه طریق می‌گذرد؟
من استثنائا جزو کارگردانان استخدام وزارت ارشاد هستم و یک حقوق پایه دریافت می‌کنم، در صورتی‌که دکترای کارگردانی دارم. به هرحال، باهمین حقوق حداقلی کنار آمده‌ام.اگر طلب‌هایم دربازیگری‌ام را پرداخته بودند و پس‌انداز می‌کردم، الان میلیاردر بودم. 

در جایی خواندم که شما یک شهربازی و کافی‌شاپ در قزوین دارید. واقعیت دارد؟
نه، اصلا صحت ندارد. ۱۵سال پیش برای راه‌اندازی یک شهربازی اقدام کردم اماآن‌قدر برایم زدند که پشیمان شدم ورهایش کردم. 

سکونت در قزوین و دوری از تهران در فعالیت‌تان تأثیرگذار نبوده است؟
تهران هم که بودم بیشتر با تلفن کار می‌کردم. از آن بازیگرانی نبودم که هر روز در دفاتر فیلم‌سازی باشم و برای کار التماس کنم یا برای فلان تهیه‌کننده هدیه بخرم. اگر از گرسنگی بمیرم هم چنین کاری نمی‌کنم. معتقدم اگر خودشان به فکر من بازیگر بودند ارزش دارد، نه این‌که خودم را تحمیل کنم. دور از ادب و فرهنگ من هنرمند است. 

در کارنامه بازیگری‌تان نقش‌های متفاوت و ماندگاری دیده می‌شود اما مردم همچنان شما را بیشتر با نقش اصلان سریال خانه به دوش به یاد می‌آورند. 
اصلانی که من بازی کردم یک نقش منفی کاملا منفور بود. همیشه از نقش‌های منفی استقبال کرده‌ام چراکه می‌دانم در این نقش‌ها چیزهایی نهفته است که بازیگر می‌تواند ارائه کند. البته من اصلان را از قالب یک کاراکتر منفی خشن درآوردم و با طنز درآمیختم، طوری که وقتی او در دو سه سکانس نباشد، مخاطب دنبالش می‌گردد. بازیگر باید تلاش کند تا کارهایش برای مردم تکراری و یکنواخت نباشد. من نقش‌های متفاوتی ازجمله کارگر، پلیس، پزشک و...بازی کرده‌ام. در جوانی با یک ضبط صوت در پارک‌ها با مردم صحبت می‌کردم و ارتباط می‌گرفتم. دیالوگ‌های کارمندان بازنشسته را یادداشت و روی صحبت‌ها، لباس‌ها و حرکات‌شان تحقیق می‌کردم تا نقشم با واقعیت یکی شود. تمام توانم را برای نقش می‌گذاشتم. بازیگر نباید فقط دیالوگ را حفظ کند و کارگردان هم خوشش بیاید. باید برای نقش زحمت کشید. من به خودم سخت می‌گرفتم تا نقش به دل مردم بنشیند. مثلا وقتی نقش یک نمایشگاه‌‌دار را داشتم مردم فکر می‌کردند واقعا نمایشگاه‌چی هستم. با تحقیقات این کار را انجام می‌دادم. 

همین اواخرشبکه آی‌فیلم درحال بازپخش سریال خانه به‌دوش بود.به نظرتان چراباوجودگذشت۲۰سال این سریال باوجود بازپخش‌های متعدد، همچنان مخاطب دارد؟
نزدیکان من حتی سی‌دی این سریال را در خانه دارند. خانه به دوش یک کارگردان خوب مثل رضا عطاران داشت و انتخاب نقش‌ها در آن به درستی صورت گرفته بود. یک کارگردان آمریکایی می‌گوید اگر بازیگران درست انتخاب شده و سر جای خودشان باشند، ۸۰ درصد کار یک فیلم انجام شده است. در خانه به‌دوش هم هر کسی سر جای خودش بود. بیشتر سریال‌های قدیمی هم‌چنین وضعیتی داشتند. به‌نظرم در حال حاضر آی‌فیلم یکی از موفق‌ترین شبکه‌های تلویزیون است، چون سریال‌های قدیمی و خاطره‌انگیز را پخش می‌کند. البته من نقش‌های خوب زیاد داشته‌ام و فقط به اصلان محدود نمی‌شود اما مردم از اصلان خوش‌شان آمده و مرا با این کاراکتر می‌شناسند.

خودتان کدام نقش‌تان را بیشتر دوست دارید؟ 
در سال ۱۳۶۱که دانشجوی سال دوم بودم نقش مالکوم ایکس از رهبران سیاهپوست آمریکا را بازی می‌کردم که در سخنرانی کشته می‌شد.۴۵دقیقه در سخنرانی حرف می‌زدم. مرتب باید صدایم را بالا و پایین می‌کردم تا یکنواخت نباشد و مخاطب دلزده و کسل نشود. خودم این نقشم را خیلی دوست دارم. 

علاوه بر بازیگری، تجربه کارگردانی دو فیلم هم در سینما دارید. چرا روند فیلم‌سازی‌تان ادامه پیدا نکرد؟
فیلم ساختن پول می‌خواهد؛ باید تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار باشد. من الان هم مدام در حال نوشتن هستم و سناریو زیاد دارم. اجازه نمی‌دهم مغزم زنگ بزند. 

یکی از فیلم‌های‌تان پاک‌باخته است که اتفاقا فروش خوبی هم داشت. 
پاک‌باخته یک فیلم سفارشی بود. سوژه فیلم تکراری بود اما طوری ساختمش که تکراری به نظر نرسد. کار خوبی هم شده بود. آن زمان آقایان اکبر عبدی و علیرضا خمسه با هم قهر بودند. با فیلم پاک‌باخته آشتی‌شان دادم. این دو غول بازیگری در فیلم روبه‌روی هم بازی کردند. 
 
در تلویزیون هم سریال موفق آینه را کارگردانی کرده‌اید که در زمان خودش فوق‌‌العاده پرمخاطب بود. 
درهمه جای دنیا وقتی سریالی موفق می‌شود ادامه‌دار می‌شود ولی در ایران این‌گونه نیست و برعکس عمل می‌کنند. وقتی سریال آینه را می‌ساختم حتی پشت صحنه برایم مهم بود.درکارسختگیرهستم ولی درحال حاضر کسانی هستند که فرق قاشق وچنگال را نمی‌دانند و به همین‌خاطر دوست ندارم با آنها کار کنم. 

یکی ازبازی‌های ماندگار دیگر شما به فیلم پرده آخر بازمی‌گردد.حیف نیست که کارگردانی مثل واروژ کریم مسیحی فقط دو فیلم ساخته باشد؟
بالاخره همه ما یک دلیل برای کم‌کاری داریم.آقای کریم مسیحی دستیارآقای بیضایی بودند و کارشان درخشان و عالی بود. امیدوارم همیشه تندرست باشند. کارگردان و نویسنده درجه یکی هستند. حیف است که ایشان کنار گذاشته شوند و نتوانند کار کنند. هرازگاهی در فضای مجازی عکس من و چند همکارم را می‌گذارند و از بیکاری ما می‌نویسند اما الان با قاطعیت می‌گویم که کسی نمی‌تواند ما را کنار بگذارد و خودمان نمی‌خواهیم با هر شرایطی کار کنیم. 

در سریال شب روباه هم یک تیپ جدید و جالب از پلیس ارائه دادید. یک کارآگاه به شدت خونسرد که همیشه یک پاکت آلبالو خشکه در جیب داشت و به همه و حتی مظنونین تعارف می‌کرد. 
تا به امروز هیچ خبرنگاری حرف شب روباه رابا من نزده بود وبرایش مهم نبود.شب روباه یکی ازبهترین سریال‌های کارآگاهی است که نسخه سینمایی‌اش هم ساخته شد. یکی ازبهترین با‌زی‌هایم در نقش استوار سجادی شب روباه است. این سریال راخیلی دوست دارم.

میان کارگردانی و بازیگری کدام را ترجیح می‌دهید؟
هر دو را دوست دارم اما درحال حاضراولویت من،کارگردانی است.البته اگر پیشنهادخوبی هم دربازیگری داشته باشم قبول می‌کنم. 

شما با کارگردانان بزرگی مثل مسعود کیمیایی، بهرام بیضایی، واروژ کریم مسیحی، شاپور قریب و ... کار کرده‌اید. دوست داشتید با کدام فیلمساز همکاری داشته باشید و فرصتش پیش نیامد؟
دلم می‌خواست با مرحوم مهرجویی کار کنم که متأسفانه فرصت نشد. برخی ‌هنرپیشه‌ها شانس می‌آورند و با کارگردانان بزرگ کار می‌کنند. امیدوارم در آینده فرصت همکاری با فیلم‌سازان بزرگ را داشته باشم. 

دیگر خبرها

  • مسی، مسی است و هر کار بخواهد می‌کند!
  • نیکبخت کاندیدای خوش پوش ترین مربی ایران (عکس)
  • ستارگانی که با رؤیای «رونالدو شدن» بزرگ شدند!
  • برای کار التماس نمی‌‌کنم
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • ستارگانی که با رویای 'رونالدو شدن' بزرگ شدند!
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • رژیم صهیونیستی توان دفاع از خود را هم ندارد
  • خاتمی: بازی با ایران بازی با دم شیر است / عملیات وعده صادق نشان داد که دوران موشک پایان نیافته است
  • گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت